Taalpunt

Taalpunt Hengelo bestaat sinds februari 2013 en heeft tot doel de inwoners van Hengelo die beter willen leren lezen, schrijven en spreken goed en snel van dienst te zijn. Eén loket en één aanspreekpunt voor al uw vragen over taal. Zo willen wij de maatschappelijke participatie bevorderen en de kans op werk vergroten. Taal is meedoen!

Taalpunt Hengelo is een samenwerkingsverband van 5 partners: Wijkracht, Bibliotheek Hengelo, ROC van Twente, Gemeente Hengelo en de Stichting Lezen en Schrijven.

Waarom is het Taalpunt Hengelo ontstaan?

2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. Dat staat gelijk aan 18%, dus ongeveer 1 op de 6 mensen in Nederland.

Daarvan hebben bijna 1,8 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite met taal en/of rekenen. Meer dan de helft van deze groep is autochtoon.

Taal is belangrijk in het dagelijks leven. We hebben het nodig om formulieren te begrijpen en ondertekenen, om dingen te regelen via het internet of om de (klein)kinderen voor te lezen.

 

Taalpunt Hengelo
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34

woensdag  10.00 - 12.00 uur
donderdag 14.00 - 16.00 uur