taalcafé

Om statushouders en migranten te helpen Nederlands te spreken, is het Taalcafé georganiseerd.

In het Taalcafé oefen je om op je eigen niveau de Nederlandse taal te spreken.

In de bibliotheek zijn oefenmaterialen aanwezig als ook leesboeken herschreven voor mensen die niet goed kunnen lezen.

In het Taalcafé kun je mensen ontmoeten en de Nederlandse taal oefenen. Met Nederlanders, maar ook met andere mensen die de Nederlandse taal willen leren. Er wordt gepraat over een actueel onderwerp en we spelen taalspelletjes. Regelmatig worden er bezoekjes georganiseerd bij een organisatie en krijgen daar een rondleiding. Bijvoorbeeld bij Welbions, de huisartsenpost, de gemeente of een museum.

Wekelijks help je de spreekvaardigheid van de bezoekers van het taalcafé te vergroten. Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s je affiniteit met de Nederlandse taal uit te dragen.
Als vrijwilliger van het Taalcafé ontvang je de bezoekers, maakt groepjes van gelijk taalniveau. Je begeleidt het gesprek in een groepje over bepaalde thema’s als traditie, kleding, winkelen. De bezoekers dragen ook eigen gespreksonderwerpen aan. Het doel is de bezoekers zoveel mogelijk aan het woord te laten.

Heb jij affiniteit met mensen; goede beheersing van de Nederlandse taal; geïnteresseerd in andere culturen; een positieve levenshouding;  inlevingsvermogen,  enthousiasme en geduld; en ben je beschikbaar op dinsdagochtend en/of de vrijdagmorgen?

Dan ben je van harte welkom als taalvrijwilliger! 

Taalcafé: begane grond bibliotheek

Taalpunt Hengelo
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34

woensdag  10.00 - 12.00 uur
donderdag 14.00 - 16.00 uur