Coach warme bemiddeling

Maak samen werk van vrijwilligerswerk. Het praktisch oefenen van de Nederlandse taal en het kennis maken met de Nederlandse normen en waarden op de werkvloer. De zoektocht naar geschikt vrijwilligerswerk is niet altijd eenvoudig. Om verschillende redenen hebben mensen behoefte aan enige ondersteuning hierbij. Als coach biedt je ondersteuning en begeleiding bij het vinden van een passende en leuke vrijwilligersbaan. Een baan afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de statushouder.

Jij voert een intakegesprek en kijkt wat de statushouder wil en houdt rekening met de achtergrond en mogelijkheden, zoals scholing, werkervaring en hobby's. Je gaat samen de statushouder op zoek naar passend en leuk vrijwilligerswerk leuk vindt. Een coach kan ook contact opnemen met een organisatie, die geen vacature bij het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo heeft geplaatst en vragen naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Als je leuk vrijwilligerswerk hebt gevonden, dan belt de coach de organisatie, om er zeker van te zijn dat het vrijwilligerswerk nog actueel is.
Kennismaken: De statushouder gaat samen met de coach, op bezoek bij de organisatie om kennis te maken en om vragen te stellen over het vrijwilligerswerk. Vragen die de statushouder met jou heeft voorbereid bijvoorbeeld: “Werk ik alleen of samen met andere vrijwilligers? Wat verwacht u precies van mij? Krijg ik begeleiding en van wie?”
Aan de slag: In de beginfase houdt de nog even een vinger aan de pols.

Taalpunt Hengelo
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34

woensdag  10.00 - 12.00 uur
donderdag 14.00 - 16.00 uur